Grafaccessoires

Steenhouwerij van Dalen weet als geen ander dat het een heel menselijke behoefte is, iets te willen geven aan een dierbare. Zeker als het om een dierbare overledene gaat is die drang extra sterk. Op een graf wil men dan iets achterlaten en dat wordt dan een grafaccessoire genoemd.

grafaccessoires

Jurgen van Dalen: “bij moeilijke teksten vragen we mensen om te komen kijken. Dan kunnen ze bepalen hoe ze de verdeling willen hebben. Met een eenvoudige tekst sturen we die op, samen met een schets van het model. Dan kunnen ze de namen controleren en dergelijke.”

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

grafvaas

Vaas in bijpassende kleur

In het plaatsen van grafaccessoires kunnen we een aantal dingen onderscheiden. Een accessoire die direct bij het graf zelf wordt aangeschaft, zoals een vaas of een bloembak. Of een accessoire die later toegevoegd kan worden zoals een lantaarntje, of een losse natuurstenen plaquette met tekst of een bronzen versiering. Een vaas moet in kleur en uitvoering passen bij de steensoorten van het aanwezige grafmonument. Heel vaak kan men een vaas krijgen in dezelfde steensoort als waar het grafmonument van gemaakt is. Wat ook kan is een vaas in een afwijkende kleur uitzoeken die past bij de natuurteensoort van het aanwezige grafmonument. Zo passen grijs en zwart vrijwel overal bij en natuursteen vloekt van zichzelf in kleur niet snel met een andere soort natuursteen.

Lantaarntje

Wat voor een vaas geldt, geldt ook voor een lantaarntje. Zo een lantaarntje is in een bijpassende steenkleur of zelfs in dezelfde steenuitvoering leverbaar. Bij de lantaarntjes heeft u dan nog de keus tussen en klassiek lantaarntje waar een brandende kaars in past. Of u kunt kiezen voor een meer geavanceerde uitvoering elektrisch op basis van zonnecellen.

lantaarn

Vogeltjes, bloemen, vlinders

Eigenlijk is het zonder einde wat men aan accessoires op een graf kan plaatsen dat is allemaal een kwestie van smaak. Vlinders van roestvast staal, bronzen accessoires zoals vogeltjes, bloemen zoals een roos of voorwerpen van gekleurd glas, het kan allemaal.

Traditionele grafaccessoires

Natuurlijk kan men ook kiezen voor de traditionele vormen zoals een kruis, een zonnebloem of roos. Eigenlijk is er geen beperking voor wat men op een grafmonument kan plaatsen. Het advies van Van Dalen is maak foto’s op de begraafplaats en overleg met ons Steenhouwerij Van Daalen over wat er allemaal mogelijk is. We kunnen u ook adviseren over hoe we het moeten bevestigen op het grafmonument, zodat het daar blijft waar het voor bedoeld is.

traditionele accessoires

Grafteksten

brons-letter

Grafvazen

grafvaas-190x190

Lantaarns

lantaarn-190x190

Ornamenten

ornamenten-190x190
steenhouwerij-vandalen

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

showroom

Gedenkstenen uit onze eigen steenhouwerij

Onze werkplaats ligt naast de showroom. Je kunt daarom zien hoe een hoe een natuursteen grafmonument tot stand komt.

Jurgen van Dalen: “Ik ben met de steenhouwerij opgegroeid. Ik vind het nog steeds een mooi vak om in de steen bezig te zijn. Het is prachtig om te zien, dat je van een stuk ruwe grijze steen een sieraad kunt maken.”