Grafteksten

Overleg met ons Steenhouwerij van Dalen over wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van grafteksten. Een tekst is een heel belangrijk onderdeel van een gedenksteen. Zo een tekst bepaalt voor een aanzienlijk deel de uitstraling van zo een gedenksteen en wat men over de overledene te zeggen heeft.

Jurgen van Dalen: “bij moeilijke teksten vragen we mensen om te komen kijken. Dan kunnen ze bepalen hoe ze de verdeling willen hebben. Met een eenvoudige tekst sturen we die op, samen met een schets van het model. Dan kunnen ze de namen controleren en dergelijke.”

Wat zetten we op de gedenksteen?

Allereerst moet men vast gaan stellen wat gaan we op de gedenksteen zetten en hoeveel ruimte is er nodig voor deze tekst? Het meest minimale is natuurlijk de naam van de overledene die in het graf geplaatst is en de geboorte- en overlijdens datum. Bedenk van te voren ook goed of er in de nabije toekomst een bijzetting gaat volgen en of daar in beschikbare tekstruimte rekening mee gehouden moet worden.

ontwerp-letters

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hoeveel tekst gaan we erop zetten?

Gaan we er veel tekst op zetten, dan kost dat veel ruimte en dat heeft tot gevolg dat er meer letters gebruikt worden. Letters die op hun beurt allemaal veel kleiner moeten worden, wil het allemaal passen. De uitstraling van de gedenksteen is het sterkste als er niet te veel tekst op komt te staan. Kijk eens goed op de begraafplaats rond hoe anderen dat gedaan hebben en of u dat ook zo zou willen. Maak van voorbeelden die u aanspreken foto’s. Met Steenhouwerij Van Dalen kunt u altijd overleggen over wat de mogelijkheden zijn. Ook hier geldt weer bedenk goed wat je erop zet. Of die tekst nog passend is, als er in de nabije toekomst nog iemand bijgezet moet worden.

grafteksten-2

De manieren waarop de tekst geplaatst kan worden

U heeft de keuze uit bronzenletters, gestraalde letters of hand gehakte letters. Daar hangen uiteraard ook verschillende prijskaartjes aan. Daarna kunt u bepalen welk lettertype u fraai vindt en wat u passen vindt bij de gedenksteen en de tekst die u bedacht heeft. De letters zijn vaak ook nog in te kleuren. Kleuren die passen bij de soort steen die gekozen is. Vervolgens gaan we kijken waar we de tekst op de gedenksteen plaatsen. Of u nog symbolen, psalmteksten, dichtregels of citaten toe wilt voegen bepaalt uiteraard ook een deel van de mogelijkheden. In alle gevallen kan Steenhouwerij van Dalen u met gedegen advies bij staan en laten wij u zien in het ontwerp hoe het eruit komt te zien. Wij hebben ook uitgebreide voorbeelden van teksten en uitvoeringen van teksten ter inspiratie beschikbaar. Voor als u het even niet meer weet.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

gestraald
brons-letter