Grafvazen

Overleg met ons Steenhouwerij van Dalen over wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van grafvazen. Grafvazen zijn er in alle soorten, maten en vooral kleuren. Mensen zoeken naar een mogelijkheid om bloemen op een graf te kunnen plaatsen. Daarvoor is een permanente vaas op een graf natuurlijk een zeer praktische oplossing. Als er geen bloemen in staan is zo een vaas ook nog een fraai ornament op een graf.

grafvaas

Soorten en maten

Er zijn veel verschillende soorten grafvazen te koop. Allereerst zijn er veel verschillen in de verschillende vormen, een meer conische vaas, een vierkante hoekige of een bolvormige vaas. Dat kan in een strak vormgegeven of wat meer elegante uitvoering. Bij Van Dalen hebben we er een aantal op voorraad staan waaruit u kunt kiezen en we kunnen ze er uiteraard altijd bij bestellen. Veel van onze vazen zijn van natuursteen gemaakt, zodat ze passen bij het natuursteen waar het grafmonument in de regel van gemaakt is. De vazen lijmen we vast aan het grafmonument zodat ze niet meegenomen kunnen worden. In de natuurstenen vaas zit vaak een kunststof of metalen binnen vaas, die eruit gehaald kan worden om deze met water te kunnen vullen. Sommige hebben ook nog een soort metalen rooster waarmee de bloemtakken stevig verankerd kunnen worden.

grafvazen

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Andere materialen

Op verzoek kunnen we andere grafvazen voor u bestellen van andere materialen, er zijn fraaie aluminium of bronzen vazen in de handel. U moet ook even bedenken dat de bloemen in weer en vooral wind buiten op een grafmonument staan, zodat dat ook eisen stelt aan het gewicht van de vaas. Een normale vaas waait om op het grafmonument. Er zijn ook kunststof steekvazen te koop die je in de grond steekt waardoor ze rechtop blijven staan in de wind.
In alle gevallen kan Steenhouwerij van Dalen u met gedegen advies bij staan. Wij laten in een ontwerp zien hoe het eruit komt te zien. Wij hebben ook uitgebreide serie grafvazen ter inspiratie beschikbaar. Voor als u het even niet meer weet.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

natuursteen-vaas
grafvaas-uniek