Lantaarns

Overleg met ons Steenhouwerij van Dalen over wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van lantaarns. Een lantaarn geeft op een grafmonument een natuurlijke toevoeging. Alsof er sprake is van een soort aanwezigheid van iemand of iets door de bewegende vlam. Veel mensen zetten dan ook graag kaarsen in een lantaarn op een grafmonument. De lantaarn moet er dan voor zorgen dat de vlam niet uitwaait. Daarom worden dit soort lantaarns ook wel windlichten genoemd.

lantaarn-op-graf

Soorten en maten

Er zijn vele uitvoeringen denkbaar van graflantaarns. Dat kan in een prachtige natuursteen passend bij het natuurstenen grafmonument. Met veel glas of juist wat minder glas dat is een kwestie van smaak. Dan is er natuurlijk de uitvoering in roest vrij staal en glas, waarbij er goed zicht is op de kaarsvlam. Daarbij zijn er verschillende manieren om de lont van de kaars te kunnen bereiken, om de vlam aan te kunnen steken. In alle gevallen moet de kaars opgesloten worden in de houder om te voorkomen dat deze uitwaait buiten op de begraafplaats

lantaarns

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Eigentijds elektrisch en led

Met zonnecellen kan elektriciteit worden opgewekt en daarmee kan een lampje branden die net als een kaars aan en uit gaat zodat het effect van een brandende kaars wordt nagebootst. Een dergelijke uitvoering heeft verder geen nazorg nodig van steeds opnieuw vervangen en aansteken van kaarsen. Deze uitvoeringen zijn door de techniek die erin voorkomt duurder dan alleen een lantaarntje. Daar staat tegenover dat u niet steeds kaarsen hoeft te vervangen. Er zijn zelfs led kaarsen te koop die eruit zien als een echte kaars met de kenmerkende kaarsvlam beweging maar toch werken op baterijen. Die kun je ook in de lantaarn plaatsen in plaats van een echte kaars.

lantaarns-led

Olielampjes

Ook zijn er varianten te bedenken met olielampjes die veel langer branden dan een kaars kan branden. Het is allemaal een kwestie van smaak en te verrichten inspanningen wat voor u een haalbare oplossing is. In alle gevallen kan Steenhouwerij van Dalen u met gedegen advies bij staan. Wij laten in met voorbeelden zien hoe het eruit komt te zien. Wij hebben ook een uitgebreide serie lantaarntjes ter inspiratie beschikbaar. Voor als u het even niet meer weet.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

olielamp
olielamp2