Ornamenten

Overleg met ons Steenhouwerij van Dalen over wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van ornamenten. Ornamenten zijn toevoegingen aan een grafmonument. Meestal opgevat als een soort versieringen. Dat kan heel ver gaan als men een hobby of beroep uitgebeeld wil hebben. Mensen voegen dan bijvoorbeeld een gitaar toe als ze muzikant zijn. Zo ver van huis hoeft niet iedereen het te zoeken. Het kan ook veel bescheidener.

ornamenten-duif

Jurgen van Dalen: “bij moeilijke teksten vragen we mensen om te komen kijken. Dan kunnen ze bepalen hoe ze de verdeling willen hebben. Met een eenvoudige tekst sturen we die op, samen met een schets van het model. Dan kunnen ze de namen controleren en dergelijke.”

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

ornament-roos

Een roos

Het kan veel bescheidener. Steenhouwerij van Dalen kan een bloem toevoegen zoals bijvoorbeeld een roos. Die roos staat dan voor de liefde, maar het kan natuurlijk ook dat de overledene van rozen hield. Een zonnebloem wordt nogal eens toegepast. Een zonnebloem heeft de gewoonte met de zon het licht mee te draaien, dat spreekt tot de verbeelding van veel mensen.

Een vogeltje

Een toevoeging van een vogeltje van brons kan verwijzen naar de natuur en het vluchtige van een vogel. Ook vlinders dienen vaak als verwijzing naar de natuur.

ornament-kruis

Een Symbool

Mensen willen graag symbolen verwerken. Gevouwen handen bijvoorbeeld zag je veel op gedenkstenen of een kruis als men gelovig is. Er is geen beperking aan de mogelijkheden van afbeeldingen en vormen op de gedenksteen. Een engeltje zie je wel eens afgebeeld worden dat staat dan voor de onschuld. Of een hart dat staat voor de liefde, dat wordt nogal eens gevraagd. En bij andere culturen zijn er andere symbolen en ornamenten die men graag toegepast wil hebben. Ook daarmee heeft Steenhouwerij van Dalen ervaring.

Geen grens aan de mogelijkheden

In voorbije eeuwen zag je vaak treurende mensfiguren op gedenkstenen afgebeeld worden of zelfs compleet gebeeldhouwde figuren. Eigenlijk is er geen grens aan de mogelijkheden en mag er heel veel. In alle gevallen kan Steenhouwerij van Dalen u met gedegen advies bij staan. Wij laten in een ontwerp zien hoe het eruit komt te zien. Wij hebben ook uitgebreide voorbeelden van ornamenten ter inspiratie beschikbaar. Voor als u het even niet meer weet.

traditionele accessoires
steenhouwerij-vandalen

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

showroom

Gedenkstenen uit onze eigen steenhouwerij

Onze werkplaats ligt naast de showroom. Je kunt daarom zien hoe een hoe een natuursteen grafmonument tot stand komt.

Jurgen van Dalen: “Ik ben met de steenhouwerij opgegroeid. Ik vind het nog steeds een mooi vak om in de steen bezig te zijn. Het is prachtig om te zien, dat je van een stuk ruwe grijze steen een sieraad kunt maken.”