Teksten / Ornamenten

Teksten op grafmonumenten

Er kunnen allerlei teksten of inscripties op een gedenksteen worden aangebracht. Ook in het toegepaste lettertype zijn er allerlei keuzes mogelijk. In onze showroom is dat het beste te zien en uit te leggen.

Bronzen letters

Bronzen letters kunnen op ELK gedenkmonument geplaatst  worden. Bij bepaalde gedenkmonumenten zoals ruwe stenen en werken wordt er vanuit praktisch oogpunt of vanwege de duurzaamheid voor bronzen letters gekozen. Daarnaast is er natuurlijk de erg chique uitstraling van bronzen letters. Aan de achterzijde van het brons worden pennetjes bevestigd welke door middel van boorgaatjes in de steen met twee componenten lijm bevestigd worden, zodat de bronzen letters goed vast zitten.

Ornamenten

Naast een tekst kan u er bij Van Dalen ook voor kiezen om ornamenten aan te laten brengen, ook daarin is er een eindeloze keus aan mogelijkheden. Vraag ernaar in de showroom.

Natuursteen

Natuursteen gedenkmonumenten en gedenkstenen worden al eeuwen voorzien van teksten. Tegenwoordig zijn de teksten vaak persoonlijk en bijzonder, waar het vroeger gewoon de naam, geboortedatum en overlijdensdatum waren. Ook de natuursteen gedenkmonumenten en gedenkstenen zien er eigentijdser uit. Het gebruik van aluminium en glas of beeltenissen van de dierbare is intussen gewoon. Ornamenten, zoals gedenklantaarns en vazen, zijn mooie aanvullingen op het gedenkmonument.