Waarom is natuursteen duurzaam?

Natuursteen heeft een zeer lange levensduur, is vrij mode ongevoelig. Bovendien kan Natuursteen nog weer gerenoveerd worden na heel lang gebruik. Als je het opzoekt staat er: een product dat lang mee gaat, lange levens duur, wat lang blijft bestaan, voorziet in een behoefte van de huidige generatie zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden van een toekomstige generatie.  Natuursteen voldoet daar allemaal aan. We kijken niet voor niets naar bouwwerken uit natuursteen zoals het Colloseum in Rome of de Notre Dame in Parijs die vele honderden jaren oud zijn.

natuursteen ruwe steen

Elke dag wat anders

Als je vind dat je elke 10 jaar een compleet ander interieur wilt hebben en de rest weggooit. Dan is dat niet bepaald duurzaam te noemen. Met natuursteen gebeurt dat gelukkig niet, daarvoor is het in aanschaf te kostbaar. Natuursteen heeft nog een ander voordeel het is tijdloos. Dat wil zeggen het voegt zich naar het interieur dat je ermee wilt inrichten. Dat kan klassiek, modern of design zijn. In alle gevallen past natuursteen daar naadloos in.

Winning van natuursteen

Natuursteen wordt zo gebruikt als dat het in de natuur gevonden wordt. In bergen worden groeves gemaakt waar de steen uitgehaald wordt. De steen die onbruikbaar is wordt tot puin vermalen en dient dan als wegverharding of bouwmiddel. Na gebruik worden de groeves opnieuw ingericht en opnieuw ingepast in het landschap.

Renovatie

Een marmeren vloer kan opnieuw geschuurd worden na een aantal jaren gebruik en kan daarna weer jaren mee. Sinds enige tijd kan dat ook met graniet. Daarbij moet wel aangetekend worden dat graniet niet terug gebracht kan worden naar de hoge hoogglans die men vaak in het begin aantreft. Maar in vrijwel alle gevallen is natuursteen op te knappen, zodat het product er weer jaren tegen kan in het gebruik.