Wat kosten grafstenen?

De kosten van grafstenen beginnen bij 700 euro en kunnen oplopen tot 5000 euro of meer. Vragen wat kosten grafstenen is  niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het hangt van heleboel factoren af die allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Bijvoorbeeld zijn het plaatsen en de vergunningskosten ook inbegrepen of niet. Een natuursteen grafmonument is maatwerk.  De prijs wordt bepaald door de natuursteenkeuze, het model  en de hoeveelheid tekst die men op een grafsteen wil zien staan en allerlei handelingen om het te plaatsen.

grafmonument

De te kiezen natuursteen soort voor de grafsteen

Er zijn dure natuursteen soorten zoals de zwarte materialen en bijzondere geaderde veelkleurige granieten en er zijn goedkope soorten zoals de grijze impala en sommige marmer soorten. Die prijzen voor de steensoorten worden bepaald door de ligging van de winplaats. Hoeveel moeite moet men doen om ze in Nederland te krijgen.

De uitvoering het model bepaald ook de prijs

Veel modellen worden op voorraad gemaakt en in grote series. Dat drukt de prijs omdat machines maar een keer ingesteld hoeven te worden. De andere kant het duurste voorbeeld is een liggend dubbel graf met heel veel natuursteen onderdelen, die allemaal op maat gemaakt moeten worden. Samen gevat kun je zeggen de prijs wordt bepaald door: ”Het model dus hoe groot een gedenksteen precies is. De steensoort die men kiest hoe zeldzaam die wel of niet is en tot slot de hoeveelheid arbeid die erin gaat zitten om de letters erop te plaatsen en dan is er nog het plaatsen.” Vraag om een offerte en uitleg over de prijs die berekend wordt.