Grafstenen in Goes Jurgen van Dalen

Jurgen van Dalen grafstenen Goes komen uit het natuursteenbedrijf in Goes dat u daar achter de molen kunt vinden. Opa startte het bedrijf 3 generaties geleden al en nu zit Jurgen van Dalen in het bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in gedenkstenen en zoals te lezen is op de site: “het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” In heel Walcheren maar voornamelijk ook in Goes plaatsen wij van oudsher gedenkstenen. Daarbij proberen we vakwerk te leveren en de zaken netjes af te werken en af te handelen. Zo plaatsen wij een grafmonument altijd op een fundatie zodat ze in de loop der jaren ook recht blijft staat en daarmee stevig verankerd is in de Zeeuwse grond. Er zijn maar weinig vragen die wij in de loop der tijden niet langs hebben zien komen rond het onderwerp gedenksteen. Maak een afspraak met ons om u voor te lichten over wat uw mogelijkheden zijn.

Goes

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Staande Gedenkstenen

Dubbele

zerken

Ruwe vormen

ruwe grafstenen

Urnenmonumenten

urnmonumenten

Begraafplaatsen in Goes.

Alleen in Goes en Kloetinge  is het mogelijk om een eigen koop columbarium voor twee urnen te kopen. De gegevens en kosten kunt u vinden op de site van de gemeente Goes.

Algemene Begraafplaats Geldeloozepad 20 Goes

Deze begraafplaats heeft een algemeen- een rooms-katholiek- een joods- en islamitisch gedeelte. Al in 1835 werd de begraafplaats in gebruik genomen. De oudste grafsteen dateert ook van 1835. De joodse gemeenschap maakte al vroeg gebruik van deze begraafplaats op een speciaal Joods gedeelte waar we 15 grafstenen terug vinden. In Goes bestaat ook de mogelijkheid om een dubbel graf af te nemen dat wil zeggen twee graven naast elkaar. Dat heeft wel gevolgen voor de prijs van een graf.

grafstenen goes

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Zuidvlietstraat Goes

Aan weerszijde van een centraal middenpad liggen de grafvelden in een verder vrij open begraafplaats. Aan het begin bij de ingang staan een paar grote monumentale bomen. Met 6800 m2 is het een middelgrote begraafplaats en zijn er ruim 650 graven te vinden.

begraafplaats goes

Algemene Begraafplaats Noordweegse weg 34 ’s Heer Arendskerke

Een relatief kleine zeer groene begraafplaats met grote monumentale bomen is de algemene begraafplaats in Arendskerke. In totaal zijn er 641 graven te vinden

Algemene Begraafplaats Oude Rijksweg 77 b ’s Heer Hendrikskinderen

In 2008 zijn er een aantal graven geruimd om weer genoeg plaats te hebben. Men verwacht de komende 15 jaar genoeg ruimte te hebben. De begraafplaats is ook opnieuw ingedeeld waardoor er meer ruimte voor paden tussen de graven is te vinden. Een uitbreiding is niet mogelijk en een nieuwe begraafplaats aanleggen is duur, terwijl er vlakbij plaats genoeg is in Goes zo is de redenatie van de gemeente.

Algemene Begraafplaats Langeweg 2a Wilhelminadorp

Op de begraafplaats in Wilhelminadorp bevindt zich een oorlogsgraf. Dat is op veel begraafplaatsen in Zeeland het geval. De begraafplaats is heel langgerekt uitgevoerd met een centraal middenpad. Aan het middenpad zijn 6 grote vakken gemaakt die te bereiken zijn door dwarspaden. Parallel aan het middenpad zijn weer langspaden gemaakt waarlangs de graven gegroepeerd zijn. De hele begraafplaats is omgeven met een heg.

De gemeente Goes omvat nog een groot aantal andere begraafplaatsen zoals:

  • De algemene begraafplaats Kureweg 11 in Kattendijke
  • De algemene begraafplaats aan de Kapelseweg t.h.v 20 te Kloetinge
  • Deze begraafplaats in Kloetinge heeft ook de mogelijkheid van urnengraven
  • De Algemene begraafplaats aan de Oudelandseweg 11a te Oud Sabbinge
  • De Algemene begraafplaats aan de Boomdijk 20 te Wolphaartsdijk

Op alle begraafplaatsen zijn strooivelden te vinden.

Kaart Goes