Jurgen van Dalen grafstenen in Heinkenszand komen vanuit het natuursteenbedrijf in Goes dat u daar achter de molen in Goes kunt vinden. Op een groot aantal begraafplaatsen in de Gemeente Borsele komen we en plaatsen we grafstenen. Opa van Dalen startte het bedrijf en nu zit de derde generatie Jurgen van Dalen in het bedrijf. Het maken van gedenkstenen is een specialisatie van ons bedrijf. Op de site staat “het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” In die uitspraak kunnen we ons goed vinden. Bij het plaatsen van de gedenkstenen proberen we vakwerk te leveren en de zaken netjes af te werken en af te handelen. Bij ons staat een grafmonument altijd op een fundatie, zodat het na vele jaren ook recht blijft staan en daarmee stevig verankerd is in de Zeeuwse grond. Er zijn maar weinig vragen die wij in de loop der tijden niet langs hebben zien komen rond het onderwerp gedenksteen. Maak een afspraak met ons om u voor te lichten over wat uw mogelijkheden zijn.
Begraafplaatsen in Heinkenszand in de Gemeente Borsele:
Algemene Begraafplaats Noordlandseweg Heinkenszand
Heinkenszand heeft nog voor tientallen jaren grafruimte beschikbaar. Door herinrichting is de begraafplaats weer aangepast aan de wensen van deze tijd. De aanleg van de begraafplaats bestaat uit een langgerekt centraal pad waarop dwarspaden zijn aangebracht. In totaal zijn daar 6 grafvakken door ontstaan waarvan een graf vak gevuld is en het eraan palende graf vak gedeeltelijk gevuld is. Aan die dwarspaden liggen de grafvelden die vrij open en overzichtelijk zijn ingericht.
Rooms Katholieke Begraafplaats Kerkdreef 6 Heinkenszand
De begraafplaats ligt daar waar het voormalige slot Barbestein te vinden was. Een slotgracht, die rond de begraafplaats en het kerkterrein met kerk en pastorie loopt herinnert daar nog aan. In 1912 heeft men een Lourdesgrot aangelegd op de begraafplaats
Meer over Heinkenszand in de gemeente Borsele
De gemeente Borsele wordt met een s geschreven. Het omvat een groot aantal dorps kernen en omvat in totaal ruim 22000 inwoners. In 1970 werd er besloten tot het instellen van deze gemeente Borsele wat van toen af aan met een s geschreven werd. Men wilde verschil maken met de plaats Borssele. Een van de kernen is Heinkenszand. Met ruim 5400 bewoners is het de grootste kern van de gemeente Borsele. Het is in de 14e eeuw ontstaan op een zandplaat in het gebied wat bekend staat als het Oude land. Uiteraard een polder zoals er zoveel zijn in Nederland. Nog steeds is Heinkenszand een eiland. In 1600 bestaat Heinkenszand uit 16 polders. Er was ooit een slot Barbestein in Heinkenszand. Daar is nu de Rooms katholieke kerk Sint Blasius en de begraafplaats te vinden. Heinkenszand is een Rooms Katholieke enclave in een verder protestant Zeeland. Naast de neogotische Sint Blasiuskerk is er ook nog een grote Stelling molen de Vijf Gebroeders als bezienswaardigheid te noemen.