Grafstenen in Kapelle Jurgen van Dalen

Jurgen van Dalen grafstenen Kapelle komen uit het natuursteenbedrijf in Goes. 3 generaties geleden startte Opa Van Dalen het bedrijf en nu zit Jurgen van Dalen in het bedrijf, dat achter de Molen in Goes te vinden is. Wij plaatsen gedenkstenen altijd op een fundering zodat ze in de loop der jaren ook recht blijven staan. Daarmee zijn ze stevig verankerd in de Zeeuwse grond. We zijn gespecialiseerd in gedenkstenen en zoals te lezen is op de site: “het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” U kunt met al uw vragen rond gedenkstenen terecht. Met die vragen zijn we van huis uit vertrouwd. Daarbij proberen we vakwerk te leveren en de zaken netjes af te werken en af te handelen.

Kapelle

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Staande Gedenkstenen

Dubbele

zerken

Ruwe vormen

ruwe grafstenen

Urnenmonumenten

urnmonumenten

Begraafplaatsen in Kapelle

Algemene Begraafplaats en Franse Oorlogsbegraafplaats Kitskinderscheweg 1 4421 PJ Kapelle

De begraafplaats kun je met 16000 m2 als een middelgrote begraafplaats omschrijven met meer dan 1200 graven. Aan de plattegrond is te zien dat de begraafplaats een aantal keren met vakken is uitgebreid. De graven liggen er in lange rijen aan weerszijde van paden die verbonden zijn met hoofdpaden die om de grafvelden heenlopen. Direct naast de algemene begraafplaats in Kapelle is er een Frans ereveld te vinden met ruim 600 graven van Franse militairen die gesneuveld zijn op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Op het ereveld bevindt zich een centrale zuil uit hardsteen met drie mozaïeken waarop onder andere de Franse en Nederlandse vlag te zien zijn.

Meer over Kapelle

Kapelle dankt zijn naam aan een kapel die in bezit was bij een adellijke familie. Deze kapel werd getransformeerd tot een van de grootste dorpskerken van Zeeland. Het dorp ligt sinds 1850 aan het kanaal door Zuid Beveland. In Capelle leeft men van de moderne fruitteelt. Het dorp telt ruim 7000 inwoners en is te vinden in Zuid Beveland in de provincie Zeeland.

Kaart Kapelle