Grafstenen in Kruiningen Jurgen van Dalen

Jurgen van Dalen grafstenen Kruiningen uit het natuursteenbedrijf in Goes. Ons bedrijf is achter de Molen in Goes te vinden. Het startte 3 generaties geleden al met mijn opa. “Het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” Zo kunt u op onze site lezen. Dat sieraad is de gedenksteen die wij in Walcheren en ook Zuid Beveland op veel begraafplaatsen voor u kunnen plaatsen. Wij plaatsen monumenten altijd op een fundatie zodat ze in de loop der jaren ook recht blijven staan en daarmee stevig verankerd zijn in de Zeeuwse grond. Daarmee proberen wij de zaak netjes en verzorgd af te leveren. U kunt een afspraak met ons maken, om meer te weten te komen over wat de mogelijkheden zijn.

Kruiningen

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Staande Gedenkstenen

Dubbele

zerken

Ruwe vormen

ruwe grafstenen

Urnenmonumenten

urnmonumenten

Begraafplaatsen in Kruiningen

Algemene begraafplaats Hansweertsestraatweg Kruiningen

grafstenen kruiningenLangs de Hansweertsestraatweg in Kruiningen bevindt zich de plaatselijke begraafplaats gescheiden van de straat door een heg en een lange rij bomen. De grafvakken bevinden zich haaks op de straatweg. In het midden van de begraafplaats loopt een langgerekt middenpad met aan beide zijde dwarspaden waaraan circa 30 graven gelegen zijn in twee rijen van 15 tegenover elkaar. Op de begraafplaats is nogal wat groen te vinden.

Meer over Kruiningen

Kruiningen ligt in Zuid Beveland en heeft ruim 4000 inwoners. Het maakt deel uit van de gemeente Reimerswaal. Kruiningen kent men van het veer Kruiningen Perkpolder als de verbinding met Zeeuws-Vlaanderen. Inmiddels ligt er de Westerschelde tunnel en worden de veren niet meer benut. Kruiningen werd zwaar getroffen tijdens de watersnoodramp van 1953 er brak een dijk door en alles liep onder water. Kruiningen kent een levendige protestante gemeenschap.

Kaart Kruiningen