Jurgen van Dalen grafstenen in Middelburg

Jurgen van Dalen grafstenen Middelburg komen uit het natuursteenbedrijf in Goes. Opa startte het bedrijf 3 generaties geleden al en nu zit Jurgen van Dalen in het bedrijf dat achter de Molen in Goes te vinden is. Gespecialiseerd in gedenkstenen en zoals te lezen is op de site: “het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” Dat sieraad is de gedenksteen die wij in Walcheren op veel begraafplaatsen voor u kunnen plaatsen. Daarbij proberen we vakwerk te leveren en de zaken netjes af te werken en af te handelen. Zo plaatsen wij monumenten altijd op een fundatie zodat ze in de loop der jaren ook recht blijven staan en daarmee stevig verankerd staan in de Zeeuwse grond.

Middelburg

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Staande Gedenkstenen

Dubbele

zerken

Ruwe vormen

ruwe grafstenen

Urnenmonumenten

urnmonumenten

In Middelburg vindt u de volgende begraafplaatsen

Algemene begraafplaats Westelijke Oude Havendijk  4337 PB  Middelburg

Op de begraafplaats worden uitgegeven: eigen graven, urnengraven, urnenkelders en urnennissen. Het is mogelijk om memoriamplaatjes op de gedenkplaats aan te brengen. Er is gelegenheid tot het verstrooien van de as op daarvoor aangewezen plaatsen. De begraafplaats heeft naast algemene vakken ook een gedeelte dat gereserveerd is voor Islamitische graven. Door de uitgangspunten van de islam zien die er allemaal zeer gelijkvormig uit en bevatten slechts de naam ter herkenning van het graf. Op de begraafplaats is een ere hof te vinden voor overledenen van de Tweede Wereld oorlog. Er staat ook een centraal monument waarbij altijd bloemen liggen, dat is een wens van andere overledenen om ze daar neer te leggen.

Algemene begraafplaats Walcherseweg Middelburg

De begraafplaats kent een centraal toegangspad eindigend in een cirkelvormig pad. Daarbinnen en daarbuiten zijn verspreid gedenkstenen opgesteld

grafstenen middelburgAsjkenazische Joodse Begraafplaats Walensingel Seisplein Middelburg

Asjkenazische Joodse begraafplaats bevat graven van joden van een Duits Poolse herkomst zij vestigden zich rond 1700 in Middelburg en kregen al in 1705 een eigen begraafplaats en een synagoge aan de Herenstraat. Er leven nu nog een 40 tal joden in Middelburg in een hechte gemeenschap.

Sefardische Joodse Begraafplaats Jodengang Middelburg

Joden die hier begraven liggen zijn van Spaans Portugese afkomst, de begraafplaats bevat slechts 93 grafstenen. Op de Sefardische begraafplaats vind je veelal liggende stenen. Dit is naast de Portugees Israëlische begraafplaats in Ouderkerk bij Amsterdam de enige Sefardisch Joodse begraafplaats in Nederland. Via Antwerpen waren zij op de vlucht voor de inquisitie kwamen ze in Middelburg terecht In 1655 kregen ze het recht op een eigen begraafplaats.

Begraafplaats in Sint Laurens Noordweg 445 Sint Laurens gemeente Middelburg

Een vrij open begraafplaats die verspreid bomen kent de graven zijn overzichtelijke in rijen gerangschikt

Nieuwe Begraafplaats Nieuw en Sint Joosland Zaagmolenpolder gemeente Middelburg

De begraafplaats kenmerkt zich door vele monumentale bomen en een vrij groen aanzien. Het is een relatief kleine begraafplaats

Oude Begraafplaats Nieuw en Sint Joosland Oude Rijksweg

Een kleine begraafplaats met zeer grote monumentale bomen die vrijwel de gehele begraafplaats beslaan. Er is een bushalte voor de begraafplaats. Tussen een rij huizen is er een metalen toegangshek die toegang geeft tot de begraafplaats.

Meer over Middelburg

Middelburg is de provinciehoofdstad van Zeeland en van oudsher een belangrijke kooplieden stad dat was het al in de 16e en 17e eeuw. Een kamer van de Verenigde Oost-Indische Compagnie had haar zetel in Middelburg en dat was op die van Amsterdam na de grootste en had evenveel macht als de resterende 4 bij elkaar. Op dit moment heeft het ruim 47000 inwoners. Rond 900 was er al sprake van Middelburg. In 1125 werd er een abdij gesticht. De Sloe was als natuurlijke haven nog bevaarbaar richting Schelde en daarmee kon de stad een belangrijke havenstad zijn. Engelse en Franse schepen deden Middelburg aan. Dat is te zien in de straten en namen van de huizen. Aanvankelijk koos het bij het beleg door de Spanjaarden voor de Spanjaarden i.p.v. voor de Republiek der 7 verenigde Nederlanden. Tot het 3e kwart van de 17e eeuw had het meer inwoners dan Utrecht en Den Haag. Aanvankelijk kwam de staten generaal in Middelburg bijeen later werd dat Den Haag. Middelburg heeft zeer te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog, beschoten, onder water gezet veel vernield. Dat moest na de oorlog allemaal hersteld worden. Middelburg is de 5e monumentenstad van het land met maar liefst 1150 rijksmonumenten.

Kaart Middelburg