Grafstenen in Sinoutskerke in de gemeente Borsele Jurgen van Dalen

Jurgen van Dalen grafstenen Borsele komen vanuit het natuursteenbedrijf in Goes dat u daar achter de molen in Goes kunt vinden. Op een groot aantal begraafplaatsen in de Gemeente Borsele komen we en plaatsen we grafstenen. Opa van Dalen startte het bedrijf en nu zit de derde generatie Jurgen van Dalen in het bedrijf. Het maken van gedenkstenen is een specialisatie van ons bedrijf. Op de site staat “het is nog steeds een mooi vak om van een stuk grijze steen een sieraad te maken.” In die uitspraak kunnen we ons goed vinden. Bij het plaatsen van de gedenkstenen proberen we vakwerk te leveren en de zaken netjes af te werken en af te handelen. Bij ons staat een grafmonument altijd op een fundatie, zodat het na vele jaren ook recht blijft staan en daarmee stevig verankerd is in de Zeeuwse grond. Er zijn maar weinig vragen die wij in de loop der tijden niet langs hebben zien komen rond het onderwerp gedenksteen. Maak een afspraak met ons om u voor te lichten over wat uw mogelijkheden zijn.

Sinoutskerke

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Staande Gedenkstenen

Dubbele

zerken

Ruwe vormen

ruwe grafstenen

Urnenmonumenten

urnmonumenten

Sinoutskerke begraafplaats in de Gemeente Borsele:

Algemene Begraafplaats Sinoutskerke

Deze begraafplaats is een van de mooiste en oudste van Zeeland die nog in gebruik is. Ook zijn er vele oude bomen te vinden die bijdragen aan de sfeer. De meeste begraafplaatsen in Zeeland hebben het Latijnse kruis als grondplan gekregen. Enkele zijn echter rond van vorm, zo een is de begraafplaats van Sinoutskerke. Na 1829 moesten begraafplaatsen wettelijk aan allerlei eisen gaan voldoen. Begraafplaatsen in gehuchten zoals dat van Sinoutskerke werden daarvan vrijgesteld. Oorspronkelijk lag de begraafplaats bij een kerk die in 1906 werd afgebroken. Toen is wel het lijkenhuisje met de oude memento mori steen uit 1637 gebouwd. Door het ontbreken van een kerk was er ook geen luiklok meer die gebruikt kon worden bij de begrafenissen. In 2003 is er een klokkenstoel geplaatst door de gemeente. De begraafplaats heeft als bomen oude lindes, treuressen, een treurbeuk en een zeer oude taxus.

Meer over Sinoutskerke

De gemeente Borsele wordt met een s geschreven. Het omvat een groot aantal dorps kernen en omvat in totaal ruim 22000 inwoners. In 1970 werd er besloten tot het instellen van deze gemeente Borsele wat van toen af aan met een s geschreven werd. Men wilde verschil maken met de plaats Borssele. Sinoutskerke is een gehucht in de gemeente Borsele met 41 inwoners.

Kaart Sinoutskerke